25. zápas ligy

Dne 17.3.2023 se v rámci probíhající prvního ročníku LHL proti sobě podruhé postavily týmy HC Lenochodi, jako domácí tým a The Bohemian Beavers, tentokrát jako tým hostující. Oba týmy se na zápas těšily. A prvořadým cílem bylo zápas odehrát důstojněji, než první vzájemný zápas v rámci LHL.

Začátek první třetiny byl ukázkou umění obou brankářů. V brance Lenochodů Vlasta chytal jednu střelu za druhou a v brance Bobrů Jonah dělal také co mohl a jasně ukazoval proč je na prvním místě v hodnocení brankářů LHL. Nakonec se Lenochodům podařilo vstřelit první gól. Ovšem Bobři velmi rychle srovnali. Pak Z. Macháček, netradičně hrající na pozice obránce, při snaze sehrát zpětnou přihrávkou na Pavla sehrál přímo jednomu s Bobrů na hokejku a bylo to 1 : 2. Velmi rychle následoval 3 gól v síti Lenochodů. Lenochodi, ale útočili jak o život. Měli mnoho šancí, ale Jonah je všechny vychytal. A nakonec, když už jeli Jirka Mahr s Matějem na Jonaha sami dva, tak Jirka trefil horní část Jonahovy hokejky. Naopak k Bobrům se vracely odražené puky na hokejky a dařilo se jim. A nakonec vstřelili i 4. gól. Lenochodi vždy shořeli na Jonahových zákrocích. A tak první třetina skončila výhrou Bobrů 1 : 4. Na střely vyhrály první třetinu Lenochodi 9 : 8.

Druhá třetina byla více vyrovnaná. Z obou stran všechny šance končily buď na blokujících hráčích, v tom byli především dobří Bobři, nebo v lapačkách obou brankářů. Nakonec druhá třetina skončila 0 : 0. A na střely to bylo 12 : 10 pro Bobry.

Třetí třetina měla obdobný charakter, jako třetina druhá, i když v pomalejším tempu. Naprosto suprově hrála 3 lajna Lenochodů, bruslili nahoru dolů, útočili, udrželi se v útočném pásmu a nakonec byli odměněni i vstřelením druhého gólu, který dával Jirka Mašek, což byl jeho první letošní gól! A Z. Macháček zopakoval chybu z první třetiny a jeho křižnou přihrávku přes střední pásmo zachytil jeden z Bobrů a byl z toho 5. gól v síti Lenochodů. A tedy i třetí třetina skončila nerozhodně 1 : 1. Finální stav zápasu 2 : 5. Na střely třetí třetinu vyhráli Lenochodi 8 : 4.

Důležité je, že byl odehrán velmi pěkný, vyrovnaný zápas, a především se neopakovaly excesy z předešlého utkání. Určitě se těšíme na další vzájemné zápasy, které si užijeme, tak jako ten včerejší.

Statistiky: HC Lenochodi vs The Bohemian Beavers – Lenochodí Liga 2022/23 (lenochodiliga.cz)