26. zápas ligy

V rámci úvodního ročníku LHL poslední vzájemné střetnutí mezi Profinit Paladins a Hvězdnými Rybáři proběhlo v sobotu 18. března 2023 na Icerinku, který slouží jako domácí led oběma týmům.

Již kdysi dávno prohlásil někdejší československý reprezentant v kopané – držitel stříbrné medaile z MS 1962 – a později i úspěšný trenér Tomáš Pospíchal, že fotbal nemá logiku. Zřejmě ji nemá ani lední hokej, poněvadž jsme viděli celkem standardní zápas, který se však z hlediska gólů odehrával výhradně na jednu bránu, a to doslova. Lukáš Stloukal s 25 zákroky se mohl přetrhnout, ale málo platné… Skóre se vyvíjelo až krutě jednostranně, po třetinách 0:2, 0:3, 0:4 se zastavilo na konečných 0:9.


Podtrhnout si zasluhuje fair play gesto Paladins, kteří nepřijali nařízenou přesilovku – navíc ve fázi, kdy s trochou dobré vůle mohli ještě pomýšlet na zvrat. Velký comeback do dresu Rybářů si po přibližně roce a půl užil David Pik se zajímavým individuálním zápisem 1 gól, 1 asistence, 1 trest. Zaskvěl se ovšem Richard Sopko, který zaznamenal málo vídaných 4+2, Martin Novák přidal 2+2, Filip Střelka 1+2. Obránci mají neevidované body za blokování střel, nicméně totéž platí třeba pro útočníka Ondru Broukala. Všichni každopádně přispěli k vychytané nule Edy Moravce, což po Vojtěchu Gregorovi z 2. kola představuje teprve druhý shutout v celém dosavadním průběhu soutěže.

Statistiky: Hvězdní Rybáři vs Profinit Paladins – Lenochodí Liga 2022/23 (lenochodiliga.cz)

Ze zápasu vyjímečně vzniklo vše co mohlo: profi galerie (@janzittaphotography) a záznam, ikdyž jen z jednoho úhlu.

Galerie: https://lenochodiliga.cz/2023/03/20/galerie-profinit-paladins-vs-hvezdni-rybari-18-3-2023

Záznam: https://lenochodiliga.cz/2023/03/20/zaznam-profinit-paladins-vs-hvezdni-rybari-18-3-2023

Za Rybáře naskakuje č. 65 Michal Sakáč. Foto: @janzittaphotography
Buly Zákutný (9 Paladins) vs. Sopko (99, Rybáři). Foto: @janzittaphotography
Sakáče (65, Rybáři) brání Marko (20, Paladins). Foto: @janzittaphotography
Hvězdní Rybáři, foto po zápase. Foto: @janzittaphotography