5. zápas LHL

Jak viděl páteční zápas jeden z aktérů, obránce HC Lenochodi a autor článku

David Stanovský „92“

Naději na body zhatily neproměněné šance

Do dnešního zápasu jsme šli s tím, že chceme uhrát co nejlepší výsledek a neopakovat vysoké prohry z minulé sezóny.

Do první třetiny jsme vlétli a hned po 30 sekundách jsme šli do vedení 1:0. Snažili jsme se nehrát hurá hokej a plnit si hlavně obranné činnosti, což se nám dařilo a dokonce jsme přežili i oslabení ve třech. První třetina byla poměrně vyrovnaná. Na střely skončila 9:9.

Do druhé třetiny jsme šli s tím, že musíme držet svojí hru a dokonce se nám podařilo znovu skórovat hned v první minutě. Stav byl přibližně do půlky zápasu 2:0 pro Lenochody. Bobři ale hráli svojí trpělivou hru a čekali na okna v obraně. Přesto, že jsme se snažili držet je dál od naší brány, povedlo se krásným pasem proklouznout až před Kubu a snížit na 2:1.

V této třetině jsme měli pár šancí a dokonce jsme vyhráli i na střely a to v poměru 16:7.

Stejný byl i průběh třetiny třetí. S tím rozdílem, že už se nám bohužel nepodařilo skórovat a Kanada si svou zkušeností počkala na drobná zaváhání a trestala je nemilosrdně. Naopak Lenochodi svoje šance neproměnili, a tak ani závěrečný tlak při hře bez brankáře gól nepřinesl, i když byl na spadnutí. Třetí třetina byla na střely 15:9 pro Lenochody. Konečné skóre ale zůstalo 2:3.

I když jsme prohráli, byl to poměrně povedený zápas a byli jsme Bobrům vyrovnaným soupeřem.

Statistiky – HC Lenochodi vs The Bohemian Beavers – Lenochodí Liga 2023/24 (lenochodiliga.cz)