2. zápas LHL

Dne 15.9.2023 se uskutečnil již druhý zápas nové sezóny LHL. Tento zápas sebou přinesl něco nového. První start týmu HC Lopaty v LHL jako hostující tým. Proti nim nastoupili HC Hvězdní Rybáři v roli domácího týmu, aby Lopaťáky prověřili v jejich ligové premiéře. Oba dva týmy se na tento zápas velmi těšily.

Tomáš Nosek vhodil první zápasové buly a Lopatí premiéra mohla začít. Začátek zápasu byl pod tlakem Rybářů a Eda Moravec v bráně Rybářů si dlouho pořádně na puk ani nesáhl. To Michal Dráb v bráně Lopat se měl co otáčet hned od prvního vhazování. V prvních minutách byla vidět větší sehranost Rybářů a byla vidět větší nervozita na holích kluků z Lopat. Nakonec tento vývoj zápasu vedl ke vstřelení prvního gólu do sítě HC Lopaty. Pak se hra začala vyrovnávat a druhá třetina již byla zcela vyrovnaná a gól jsme neviděli žádný. Ve třetí třetině již trochu začali docházet síly a hra se trochu zpomalila a začínali mít opět trochu více ze hry zkušenější Rybáři. Větším důrazem a lepší kombinační hrou se Rybářům podařilo vstřelit ve třetí třetině dva góly. Nutno podotknout, že Lopatám se lepila na hole i velká smůla. Dvakrát nastřelili tyč, když už byl Eda překonán a nepodařilo se jim ani proměnit trestní střílení.

Finální skóre zápasu skočilo 3 : 0 (1:0; 0:0; 2:0), na střely 24 : 27. Tedy HC Lopaty mají za sebou ligovou premiéru. Zápas to byl velmi pěkný a hrál se v pěkném tempu a bez zbytečných vyloučení. Edovi se hned v prvním zápase podařilo vychytat nulu, tak mu všichni blahopřejeme!

Statistiky: https://lenochodiliga.cz/event/hc-hvezdni-rybari-vs-hc-lopaty

Galerie