Letní příprava LHL

Dne 5.5.2023 se uskutečnil vzájemný zápas, v rámci letní přípravy LHL, mezi domácími HC Lenochodi a hostujícími HC Profinit Paladins. Tentokrát se hrálo na domácím ledě Lenochodů, v Říčanech. V týmu Lenochodů poprvé nastoupili tři nový hráči, kteří již sice nějakou dobu týmem trénují, ale zápas to byl jejich první. Do útoku nastoupila Petra Nosková a hned si připsala jednu asistenci. A v obraně nastoupili Petr Vaněček, který dal gól a asistenci a Tomáš Ditrich, který také vstřelil jeden gól. Tedy našim novým posilám se jejich první zápas velmi vydařil!

Ale jak to bylo od začátku. První třetina začala prvním útokem, první střelou od Petra Vaněčka v jeho prvním zápase a po uběhnutí 25 vteřin zápasu Lenochodi vedli 1 : 0. A následoval čas střel na bránu, a to více na bránu Paldanis kde se Peter Kriška velmi rychle rozchytal. Kuba Nágl si v bráně Lenochodů na puk sáhl až později. Ale z jedné střely se Paladins podařilo vyrovnat. A vyrovnaném skóre 1 : 1 a především i vyrovnanou hrou skončila první třetina. Na střely vyhráli Paladins 6 : 9.

Ve druhé třetině obě mužstva opět předváděla vyrovnanou hru. Ovšem Paladins se podařilo oskočit na stav 1 : 3. Což už vypadalo pro Lenochody špatně. Navíc Paladis byli v táto části hry více na puku, měli více ze hry a Lenochody přehrávali. Ale Lenochodům se posléze podařilo zabrat a snížili na 2 : 3. Ovšem Paladin ihned odpověděli dalším gólem a bylo to 3 : 4. Ale boj nekončil a nakonec druhá třetina skončila 3 : 4. Druhou třetinu Lenochodi Paladins již přestříleli 10 : 7.

Třetí třetina byla více bojovnější na obou stranách. Došlo i k několika vyloučením. Nakonec se stav v polovině třetí třetiny ustálil na stavu 5 : 5. Oba týmy se snažily dát gól, ale ne za každou cenu, bylo vidět, že se i snaží bránit a neudělat nějakou zásadní chybu. Ale nakonec úspěch slavil tým Paladins když 30 vteřin před koncem třetí třetiny vstřelili 6 gól. Pro Lenochody již 30 vteřin bylo málo aby skóre ještě srovnali. Tedy třetí třetina a tedy i celý zápas skončil 5 : 6 pro HC Profinit Paladins. Ve třetí třetině na střely opět vyhráli Lenochodi 16 : 5. Z tohoto skóre střel je vidět, že Lenochodům nevycházela koncovka, bohužel. A naopak Paladins byli super úspěšní a z pěti pokusů dali 2 góly.

I když přátelský zápas, tak měl v sobě obrovský náboj. Byl to velmi rychlý zápas, a především velmi vyrovnaný. Oba týmy se shodly, že si ho velmi užily. Těšíme se na odvetu v rámci letní přípravy LHL

Sestavy

HC Lenochodi

Jiří Mahr (1+0+2TM), Pavel Fukal „C“ (0+1), Matty Dřeva (2+0), Václav Kučer, Zdeněk Macháček, Petra Nosková (0+1), Jiří Mašek, Vítek Stachovský (2TM) – Tomáš Ditrich (1+0), Petr Vaněček (1+1), Vojta Macháček, David Stanovský (0+1)

Jakub Nágl (6 – 21)

HC Profinit Paladis

Jiří Tišer, Laci Maršík, David Rous (1+0), Lukáš Tomasy. Vladislav Kozák (0+1), Roman Zákutny (2+1+2TM), Tomáš Ulrych, Václav Dobšíček, Marek Marko (1+0) – Ondřej Sihelský (1+1), Ondřej Rydl (0+1), Martin Staněk (0+1), Jan Rada, Michal Boháč (1+0)

Peter Kriška (5 – 32)