28. zápas ligy

V posledním březnovém pátku proti sobě nastoupili, v jejich předposledních zápasech Prvního ročníku LHL, jako domácí The Bohemian Beavers a HC Lenochodi v roli hostů. Tým The Bohemian Beavers má jistotu prvního místa již hodně dlouho. Lenochodi stále bojují o konečné umístění. Obě mužstva měla problém se sestavením soupisky na zápas. Beavers nakonec nastoupili jen s dvěma útočnými formacemi a dvěma dvojicemi v obraně. Lenochodi nastoupili sice se třemi útoky a dvěma obranými dvojkami, ale bez svých opor v útoku, které dávají za tým po celou sezonu góly.

První třetina začala obrovským tlakem Beavers, což Lenochodi očekávali.  Beavers zavřeli Lenochody do obranného pásma a šla střela za střelou, kombinace za kombinací a Jakub Nágl v brance Lenochodů, byl za malou chvilku zahřátý nad provozní teplotu. Lenochodi se nemohli vůbec uvolnit z pásma ani za cenu zakázaného uvolnění, ale Kuba se držel. Po nějaké chvíli padl do sítě Lenochodů první gól. Ovšem Lenochodi dělali, co mohli. Přistupovali k hráčům soupeře, bruslili, byli obětaví. Hra byla v této fázi i vyrovnaná. Pak padl druhý gól. Lenochodi se nevzdávali a z jednoho protiútoku druhé lenochodí lajny padl gól i do sítě opět výborně chytajícího Jonaha. Snížení na 2 : 1 hru ještě více srovnalo. Lenochodi měli několik možností skóre srovnat, ale Jonah tomu zabránil. Na druhé straně Kuba stále bránil, co mohl. Chytal i velmi prudké a především tvrdé střely od modré, které na něj pálil Sami Virtenen jednu za druhou. První třetina tedy skončila 2 : 1. Na střely to bylo 17 : 11.

Druhá třetina začala opět velmi silným náporem Beavers. Navíc Lenochodi měli na střídaní dále než v první třetině a tak hned první pětka Lenochodů byla na ledě více jak 1 minutu a sotva pletli nohama a také hned dostali gól. Po velmi krátké době padnul do sítě Lenochodů 4. gól a tím byl odpor Lenochodů zlomen. Toto byl kritický moment. poté už bylo na hřišti v podstatě jen jedno mužstvo a tím byli The Bohemian Beavers. Byli všude první, stále na puku, jedna přihrávka za druhou, střelba, kombinace, útoky ve třech hráčích, kterými naprosto přehrávali Lenochody. Ti se bohužel nestíhali ani vracet. Opět velmi dobře hrála třetí Lenochodí lajna, stejně jako v minulém zápase. Dávali do toho vše, co v nich je a byli za to odměněni! Hynek vstřelil krásný druhý gól. I u něj to byl letošní první. Druhá třetina skončila 4 : 1 a na střely to bylo 14 : 9.

Třetí třetina byla kopií třetiny druhé. Navíc ubývalo sil. Třetí třetina skončila 3 : 0 a na střely 13 : 9.

Asi není více co dodat k celkovému pohledu na zápas. Je důležité zmínit, že excesy, které provázeli společný první vzájemný zápas se již v žádném dalším neobjevily. Je fajn, že můžou oba týmy spolu odehrát pěkné zápasy a užít si hokej a pak si v pohodě podat ruce a těšit se na další společná setkání na ledě i mimo něj.

Je zřejmé, že The Bohemian Beavers jsou opravdu velmi dobrý tým a hokej mají v krvi. Jsou zaslouženě vítězi Prvního ročníku LHL.

Statistiky : The Bohemian Beavers vs HC Lenochodi – Lenochodí Liga 2022/23 (lenochodiliga.cz)