24. zápas ligy

Dne 10.3. proti sobě nastoupili potřetí v letošní sezoně týmy HC Lenochodi, v roli domácího týmu a B-Tým, jako tým hostující. Do pátku bylo jejich vzájemné skoré v této sezoně 1 : 1 a i na góly to bylo 13 : 13. Tedy v tomto zápase šlo o to kdo vyhraje vzájemné měření sil v první sezoně LHL. B-Tým opětovně nastoupil se třemi kompletními formacemi a skvělým Vojtou Gregorem v bráně. Naopak Lenochodi opětovně nastoupili jen se 3 obránci a 9 útočníky (a to jednomu z hráčů bylo 59 a druhému 55 let 😊) a s výborně chytajícím Vlastou Kučerou v brance.

V tomto zápase byl děj všech tří třetin naprosto stejný. B-Tým převyšoval Lenochody v rychlosti, držení puku, v kombinaci. Jedině se držel v brance Vlasta a dělal co mohl, aby Lenochodi dostali co nejméně gólů. Je pravda, že Lenochodi se snažili ze všech situací střílet na Vojtu, ale ten chytal velmi dobře a střely si pohlídal. Navíc Lenochodům postupně docházely síly, což se není čemu divit. Tedy výsledek zápasu 2 : 8 pro B-Tým je naprosto vypovídající realitě toho co se odehrávalo na ledové ploše. Na střely vyhráli Lenochodi 43 : 34.

V letošní sezoně LHL tedy patří vítězství B-Týmu 2 : 1 na zápasy. Lenochodi nemohou do žádného dalšího zápasu nastupovat v takové sestavě resp. s tak malým počtem hráčů, jako v posledních dvou zápasech, pakliže pomýšlejí na to, že by chtěli ještě nějaký zápas v LHL vyhrát.

Statistiky: HC Lenochodi vs B-Tým – Lenochodí Liga 2022/23 (lenochodiliga.cz)