První exhibiční zápas LHL

Dne 3.2.2023 se uskutečnil první exhibiční zápas LHL. O co šlo. Za prvé nám zůstal volný páteční led, jelikož se liga hraje až 4.2.na Hvězdě. Tedy co s volným ledem? Po trochu watsappové komunikace jsme se v rámci LHL domluvili, že složíme tým z HC Lenochodů a B-Týmu (L/B-T) a takto složený tým si zahraje proti HC Hvězdní Rybáři.

V nominovaném složení jsme v 21.45 zahájili první exhibiční zápas LHL. Lenochodům vůbec nedělalo dobře se srovnat s tím, že nemáme naše pravidelné řady, a ještě k tomu jen 8 hráčů v útoku. Projevilo se to zmatkem na střídačce i na ledě. Rybáři hráli v pohodě a měli více ze hry. Lenochodi a B-Tým se nakonec srovnali a začalo se jim hrát společně velmi dobře. Hokej se hrál pěkný a rychlý. Až v druhé půli první třetiny se L/B-T podařilo vstřelit 2 góly. Ale David Pacovský byl pro Rybáře oporou. Na druhé straně se i párkrát měl co činit Jakub Nágl. Nakonec první třetina skočila výhrou L/B-T 2:0. Na střely to bylo 7:5 pro L/B-T.

Po krátkém se nadechnutí během přestávky jsme nastartovali do druhé třetiny. Zde již bylo vidět, že L/B-T se sehráli a začali mít více ze hry. Rybáři spoléhali na rychlé úniky a samostatná zakončení a využívali individuální dovednosti svých hráčů. L/B-T zasypal Davida v bráně Rybářů mnoha střelami a mnoha vydařenými kombinačními akcemi. David nakonec kapituloval 5 a Rybářům se podařilo z jednoho samostatného úniku vstřelit 1 gól. Druhá třetina skončila 5 : 1 vítězstvím L/T-B. Na střely se třetina více méně srovnala 8 : 9, tedy o jednu střelu byli lepší Rybáři.

Třetí třetina se nesla v pomalejším tempu. A nakonec to více vyhovovalo Rybářům, kteří byli více na puku a stříleli. Ovšem Kubu již nepřekonali. L/B-T ve třetí třetině dali již jen 1 gól. Pomalejší třetí třetina tedy skončila výhrou 1 : 0 pro L/B-T. Třetí třetinu Rybáři přestříleli L/B-T 3 : 7.

Zápas skončil 8 : 1 pro L/B-T. Ale to v tomto případě nehraje žádnou roli. Zápas byl super. Myslím, že jsme si ho všichni moc užili. Je super, že v rámci LHL se můžeme sejít a společně si zahrát pěkný hokej. Jde o zážitek! Za toto jsem opravdu moc rád a pro toto jsem zakládal LHL. Pro radost z hokeje bez záludností. Kde sice soutěžíme a jsme rádi za vítězství, ale hlavně jsme rádi, že si v pohodě zahrajme! Řada z nás objevila nové kamarády a společné zážitky.

Moc se těším, že zase nějaké obdobné zápasy uskutečníme!

HC Lenochodi/B-Tým

Zdeněk Macháček (0+3), Václav Kučera (1+1), Jakub Vlček (0+1), Michal Slavíček (0+1), Josef Adamík (2+1), Karel Kučera (1+0) – Josef Šťastný (2+1), Martin Líbal (1+0), Pavel Fukal (1+0)

Jakub Nágl (1 – 18)

HC Hvězdní Rybáři

Michal Sekáč (0+1), David Wisniowski (1+0), Lukáš Homolka (0+1)

David Pacovský (8 – 21)