18. zápas ligy

Dne 27.1.2023 prosti sobě v rámci LHL již podruhé nastoupili HC Hvězdní Rybáři, tentokrát jako domácí tým a HC Lenochodi. První měření sil skončilo nerozhodně. A tak dnes byl zápas pln očekávání, kdo poprvé v tomto duelu zvítězí.

První třetina začala svižně, ale opatrně. Hrálo se více ve středním pásmu a při zakončeních byli oba brankáři pozorní. Obdobný styl hry, velmi hokejový, trval do druhé poloviny první třetiny. Pak Lenochodi dali za sebou rychlé 2 góly. A Rybáři zvýšili tlak a podařilo se jim rychle snížit na 1 : 2. Poté Lenochodi vyhráli buly a Olda samostatnou akcí ze středového kruhu na vhazování prokličkoval až k bráně a překonal velmi dobře chytajícího Šimona Kalíka v bráně Rybářů a to již do konce první třetiny chybělo jen pár vteřin. První třetina skončila prohrou Rybářů 1 : 3. (Na střely Rybáři 8, Lenochodi 11.)

Druhá třetina začala opět velmi svižně. Lenochodi začali mít hned od prvních minut více ze hry. A to se brzo projevilo na skóre. Padly rychlé góly do sítě Rybářů. Ovšem to ukolébalo Lenochody v jejich pohybu na ledě a především v jejich pohybu zpět do obraného pásma. Rybáři začali využívat situace a většinou ze druhé vlny ohrožovali Vlastu v bráně, který zabránil mnoha gólovým šancím. Nakonec 2.třetina skončila prohrou Rybářů 1 : 4. (Na střely Rybáři 7 Lenochodi 9.)

Třetí třetina začala hned od začátku náporem Rybářů, který vydržel po celou třetinu. Především starším Lenochodům docházely síly a Rybáři se nechtěli dát jen tak snadno. Stříleli, útočili a především využívali nájezdů z druhých vln, které Lenochodi nedokázali naprosto bránit. Třetí třetina byla naprosto třetinou Rybářů a vyhráli ji 3 : 1. (Na střely Rybáři 7 a Lenochodi 8.).

Páteční zápas byl úžasný i díky fanouškům a myslím, že jsme si ho všichni užili. A dali jsme do hry opravdu vše. Bylo to na ledě vidět! Opět se hlediště zaplnilo fanoušky Lenochodů, kteří neúnavně fandili a hnali svůj tým stále kupředu a na závěr vytáhli transparenty a probíhala velká děkovačka, kdy se hráči vrhali vůči tribunám. Atmosféra byla skvělá! Za Lenochody moc děkujeme a těšíme se, že na příštím zápase a bude zase tak plné hlediště!!

Zdeněk

Statistiky: https://lenochodiliga.cz/event/hvezdni-rybari-vs-hc-lenochodi

Ze zápasu bohužel nevznikl záznam