15. zápas LHL ligy

Další prosincový pátek, tentokrát 16.12., nadešel v Černošicích svého druhu šlágr – utkaly se dva pravděpodobně nejlépe se vzájemně znající a personálně dosti provázané týmy.

Přátelského ducha mezi oběma manšafty podtrhlo fair play gesto gólmana Paladins Lukáše, který ještě před začátkem zapůjčil rezervní hokejku svému protějšku Edovi hájícímu bránu Rybářů. Oboustranně férový byl i přístup na ledě – pískalo se jediné vyloučení za drobný Sakáčův háček ve druhé třetině (video odkaz).

Jinak šlo ale kamarádství stranou – hrála se přece jen vrcholná 🙂 soutěž – a nastal usilovný boj o každý kotouč. Poměrně brzy se začaly ukazovat některé individuality na straně Paladins, vidět byli třeba Michal Boháč nebo Jan Hanuš. Skóre nicméně otevřeli Rybáři (video odkaz) a ve druhém dějství dokonce zvýšili na dvoubrankový rozdíl (video odkaz). Jenže hráči Profinitu, dle protokolu domácí, se vůbec nenechali nepříznivým stavem vyvést z míry, spíš naopak. Výkony jednotlivců dokázali postupně vyladit a propojit, a díky účinnější souhře záhy snížili na 1:2 díky výborné individuální akci Marka Štalmaška (video odkaz). Možná zdrcující úder zasadili ve 12. minutě druhé třetiny, kdy dvěma slepenými góly, navíc de facto do šatny, otočili skóre na 3:2 (video odkazy: gól Boháč, gól Marko). Rybáři sice nic nevzdávali, nad vodou je dlouho držel Eda (27 zákroků, video odkaz 1 2), všechna jejich útočná snaha se ovšem tříštila na Lukášových betonech (32 zákroků, video odkaz). Paladins, za něž se bodově nejvýrazněji prosadil Matej Marko (1+2), svůj dokonalý obrat završili dalšími dvěma trefami během poslední třetiny – 5:2 pro domácí (gól Tomasy, gól Rezek).

David Lopatecký

Statistiky: https://lenochodiliga.cz/event/profinit-paladins-vs-hvezdni-rybari

Záznam: https://lenochodiliga.cz/2022/12/21/zaznam-profinit-paladins-vs-hvezdni-rybari-16-12-2022

Galerie

V 9. minutě 3. třetiny si výborně do brankového prostoru nabruslil Tom Rezek (39, Paladins) a upravil skóre na konečných 5:2 pro Paladins. Asistoval Lukáš Tomasy (2, Paladins) který si v útoku rozuměl taky s Matejem Markem (jejich góly na 3:2 a 4:2).
Podávání rukou na závěr.