11. zápas LHL ligy

Dne 25.11.proti sobě v LHL podruhé nastoupily týmy HC Lenochodi a HC Profinit Paladins. Tato dvojice týmů, svým zápasem, otvírala LHL ligu a již první zápas byl velmi vyrovnaný.

První třetina začala jako vždy velmi svižným hokejem na obou stranách. Byla vidět snaha u obou týmů co nejdříve dát první gól. Brankář Lenochodů Vlasta a v brance Paladins Luky se postarali o to, že žádný z týmů nebyl úspěšný. Hra byla stále ve velkém tempu i důrazná až nakonec Vítek „Gudas“ Stachovský, skončil na trestné lavici. Ovšem paradoxně se Lenochodům hrálo lépe ve 4 a Paladins uzamkli v jejich obraném pásmu. Je vidět, to že Lenochodi trénují na malém hřišti. Nakonec první třetina skončila zaslouženě 0:0.

Projektil od Filipa Ceba (40, Paladins) ve 2. třetině, chytá Vlasta Kučera (taky číslo 40, Lenochodi)youtube.

Druhá třetina měla opět stejný charakter hry. I když stále více začínali mít více ze hry Paladins. Vlasta se musel stále více a více otáčet. Nakonec David Rous střelou od modré dal první gól Paladins po dobrém tlaku „slovenského“ útoku (Marko, Tomasy, Maršík). Střela pěkná a Vlasta vůbec nic neviděl (video odkaz na situaci). Do konce druhé třetiny po tomto gólu již moc nezbývalo. Po vhazování se vrhla do útoku druhá lajna Lenochodů a Šimon Sýkora z blízka vystřelil na bránu, Luky puk neudržel. Puk mu vypadl ze strany z výstroje kousek od brankové čáry u branky a Zdeněk Macháček, i když byl bráněn, dorazil puk za brankovou čáru a v čase 25 vteřin do konce druhé třetiny srovnal na 1:1. Radost veliká (video odkaz na situaci)!

A třetí třetina přinesla velký tlak ze strany Paladins, když Lenochody přestříleli 11 : 6 (celkové Paladins přestříleli Lenochody 32 : 21) . Vlasta, ale udržel čisté konto a to se podařilo i Lukymu, který kryl i únik a obrovskou šanci Jirky Mahra v posledních vteřinách zápasu (video odkaz na situaci). Navíc třetí třetina přinesla i pár emotivních zážitků na obou stranách, které byly po zásluze potrestány rozhodčím dvěma nižšími tresty (video odkaz na situaci).

„Strkanice“ ze třetí třetiny, rozhodčí vylučoval za naražení (Paladins) a hrubost (Lenochodi) – youtube.
Zákrok zápasu, 30 sekund před koncem Lucky Stloukal (31, Paladins) vychytal nájezd Jirku Mahra (88, Lenochodi) – youtube.

LHL má tedy za sebou zase jeden velmi povedený zápas. Který byl rychlý, vyrovnaný, s trochou emocí, jak se na slušný hokejový zápas patří, ale všichni byli v pohodě a ve svižném tempu si zápas užili. Já dvojnásob! Také bych chtěl říct, že jsem rád že píská naše zápasy Tomáš. Tomáš je v pohodě, zkušený rozhodčí. Hra je plynulá, vše má pod kontrolou, tak jak má být. Tedy i jemu poděkování, že jsou naše zápasy takové, jaké jsou a že si je můžeme užít.

Už teď se těším na další!

Zdeněk

Statistiky: https://lenochodiliga.cz/event/hc-lenochodi-vs-profinit-paladins-2

Záznam: https://lenochodiliga.cz/2022/11/27/zaznam-hc-lenochodi-vs-profinit-paladins-25-11-2022

Galerie

Jiří Mahr (88, Lenochodi) zakončuje ve 2. třetině, ale do koncovky se vrhá Michal Boháč (69, Paladins). V bráně Lucky Stloukal (31, Paladins) – youtube.
Profinit Paladins, foto po zápase.