14. zápas LHL

Přestože 3.sezóna LHL probíhá již druhý měsíc, tak týmy HC Lenochodi a HC Profinit Paladins na sebe narazily poprvé až 11.10. Zápas se hrál v Černošicích, kam oba týmy dojely po strastiplné objížďce, která vede po okolních lesích a kopcích.

Lenochodi, jako domácí tým, neměli tentokrát tak hrozné problémy se sestavením soupisky na zápas a do branky se podruhé v sezoně postavil Vlasta Kučera. Paladins jako tým hostující nastoupili se třemi útoky a dvěma dvojicemi v obraně a s Patrikem Císařovským v bráně.

Od prvního hvizdu Tomáše Noska byl zápas velmi vyrovnaný. Oba týmy hrály pěkný kombinační hokej. Ale snahy o zakončení se nedařily. Buď díky dobré hře obrany, a to na obou stranách anebo díky výborným zákrokům obou brankářů. Když se blížil konec první třetiny, tak David poslal na bránu Paladins ne úplně dobrou střelu na teč. Přesto se ji podařilo Petrovi dobře nasměrovat a byl z toho první gól. Více se již v první třetině neudálo. Stav 1 : 0 a na střely 10 : 9, velmi vyrovnaná třetina.

Druhá třetina byla kopií třetiny první. Postupem času začali, ale více tlačit na vyrovnání Paladins. Ale jak to bývá – nedáš, dostaneš – Míra všem ujel a dal druhý lenochodí gól. Ovšem nedlouho poté dostal krásnou přihrávku Honza mezi kruhy a nechytatelnou střelou překonal Vlastu v bráně Lenochodů a snížil stav na 2 : 1. Tento stav vydržel až do konce druhé třetiny. Stav druhé třetiny byl tedy 1 : 1 a na střely 13 : 9, opět velmi vyrovnaná třetina.

Třetí třetina byla o snaze kluků z Paladins vyrovnat. Velmi se snažili a Lenochody občas přehrávali, ale opět velmi dobře hrála lenochodí obrana a k Vlastovi nikoho moc nepouštěla. Lenochodi nehráli moc kombinačně. Bylo vidět mnoho individuálních akcí, které však končily v lapačce Patrika. Pomalu se blížil konec třetí třetiny a tlak Paladins se stupňoval. Gól ale vstřelil opět Petr a uklidnil Lenochody, když zvýšil na 3 :  1. Pak se již zápas dohrával v klidu. Třetí třetina skončila 1 : 0 a na střely 13 : 6.

Konečný stav zápasu 3 : 1 a na střely  35 : 25. Hra byla vyrovnaná a několik vyloučení, které v zápase byly, avšak vyplynuly ze hry a nešlo o žádné zákeřnosti. Myslím si, že si oba týmy zápas užily a na další dva vzájemné zápasy, které je ještě v sezoně čekají, se jistě těší.

První hvězdou zápasu byla za HC Lenochody vyhlášena – Petra Oborníkova.