13. zápas LHL

Páteční večer svedl již podruhé v této sezóně finalisty loňského ročníku Lenochodí ligy. Po úvodním debaklu z konce srpna v Černošicích si tentokrát dali Rybáři dostaveníčko s Bohemian Beavers v červené hale pražského Icerinku, kde už se letos domácí jednou z výhry radovali, když dokázali udolat Lopaty.

Začátek střetnutí patřil Rybářům, byl to hostující Jonah Hudson, který měl v úvodu díky aktivní hře domácích více práce. A nebylo tak divu, že právě brankář Bobrů tahal puk zpoza svých zad poprvé, když nestačil na zakončení Tomáše Kejře. Výborný vstup do utkání Rybáři podtrhli o chvíli později, kdy si Hudson ideálně nepokryl svou levou tyč, kolem niž Dalibor Formánek propasíroval kotouč do sítě podruhé – 2:0. Hosté toho do té doby v ofenzivě moc nepředvedli, přesto poměrně rychle vstřelili kontaktní gól. Po krásné kombinaci se puk dostal na pravý kruh, kde se do něj bez přípravy opřel Sami Virtanen, přesunující se Kalík neměl moc šancí na povedenou ránu reagovat, sníženo. Bobrům narostla křídla a povedlo se jim ještě do přestávky dorovnat manko, když Kalíka podruhé v zápase překonal agilní Virtanen.

Prostřední patnáctiminutovka byla pro konečné zápasové resumé klíčová. Rybáři nedovolili nadechujícím se Beavers obrat ve skóre. Hráči v červeném však byli k otočce ve stavu několikrát opravdu blízko, brankář Kalík měl ale dobře postavenou branku. Během několika minut strážce rybářské klece hned třikrát zachránila tyčka. Hráči v modrém tak kritické chvíle přečkali a sami udeřili. David Renš se na levé straně zmocnil kotouče a svým následným pokusem prostřelil Hudsona. Do třetí části tak šli spokojenější Rybáři.

I závěrečná třetina nabízela velmi atraktivní podívanou. Hra se přelévala ze strany na stranu. Bobři v honbě za vyrovnávací trefou nic moc nevymýšleli a ostřelovali Kalíka ze všech možných pozic. Velmi aktivní byl v tomto směru zejména Frank Nosek, ke dvěma asistencím ale už žádný další bod nepřidal. Zlomový moment přišel zkraje poslední desetiminutovky. Rybáři uzamkli Bobry před Hudsonem, Fedorik za hostující brankou vydoloval kotouč, předal ho Ondřeji Broukalovi, na střelu domácího útočníka Hudson sice reagoval, puk si ale cestu za brankovou čáru přeci jen našel – 4:2! Bobry inkasovaný gól nezlomil, zbytek zápasu se nesl v duchu jejich náporu. Na kontakt se červené družstvo dostalo po nádherné střele na vzdálenější tyč z hole Ladislava Seiferta. Vyrovnat se už ale vítězi předchozích dvou ročníků nepodařilo, nejblíže byli Bobři několik vteřin před koncem, ovšem v obrovském závaru Kálíka překonat nezvládli. Při domácích v ten moment stáli všichni svatí. „Předvedli jsme perfektní týmový výkon, jsou to pro nás mimořádně cenné body, takovou výhru jsme potřebovali,“ okomentovala zdařilý zápas obránkyně Rybářů Veronika Žďánská.

Statistiky – RYBÁŘI vs BEAVERS – Lenochodí Liga 2024/25 (lenochodiliga.cz)