12. zápas LHL

Pátek 21:45 Černošice. V tradiční čas, na tradičním místě se proti sobě postavili B-tým a HC Lopaty. Pro oba mančafty se jednalo o 4. zápas v aktuální sezóně LHL a zatímco B-tým byl doposud stoprocentní, Lopaty zatím vybojovaly jediný bodík a to za remízu (3:3) s Paladins.

Šlo tedy o zápas prvního s posledním a nás zajímalo jestli B-tým bude pokračovat ve své krasojízdě nebo se naopak Lopaty odrazí k lepším zítřkům.

Už na rozbruslení Lopaty rozhodně nepůsobí jako tým, co by měl být utopený na dně tabulky, a v samotném zápase to od první minuty potvrzují. Hraje se krásný hokej ve slušném tempu, přihrávky lítají rychle a hlavně přesně z hokejky na hokejku. V první třetině se střídají šance na obou stranách, nakonec jde do vedení B-tým díky dorážce „Siliho“ ale Lopaty ještě do přestávky skóre otáčí na svou stranu a naplno tak demonstrují, že dneska budou lídrovi tabulky rovnocenným soupeřem.

Dobrý výkon si hosté přenášejí i do druhé třetiny. První polovina prostředního dějství je plně v režii Lopat a svému soupeři dovolují jednu jedinou střelu na branku, naopak sami se snaží navýšit vedení. To se k jejich smůle nepodařilo a tak přichází klasické „nedáš – dostaneš“ když teprve z druhé střely B-týmu ve druhé třetině vyrovnaná na 2:2 opět „Sili“.

Zbytek druhé třetiny už je vyrovnanější a B-tým dokázal i napravit do té doby zoufalý počet střel, jenže se nechal útočením asi až příliš strhnout a Lopaty si znovu vzaly vedení na svou stranu když tvrdě uděřily z nabídnutých brejků a do druhé přestávky upravily skóre na 2:4.

To už s šancemi na výhru vypadalo pro Lopaty velmi dobře, jenže B-tým zápas nezabalil a ve třetí třetině šel za vyrovnáním. Tento cíl přiblížil svou trefou na 3:4 „Áda“ a když poté završil hattrick „Sili“, zápas zhruba 7 minut před koncem začínal od nuly, vyrovnáno 4:4!

Závěr utkání byl velmi vyrovnaný a chvílemi nervózní, nikdo už nechtěl inkasovat a přijít tak o body, své šance na rozhodnutí měly obě strany, ale utkání nakonec skončilo asi spravedlivou remízou.

B-tým tak v aktuální sezóně poprvé ztratil bod, ale Lopaty pokud dokáží tento výkon opakovat v dalších zápasech, určitě budou tabulkou stoupat vzhůru.

Statistiky – B-TÝM vs LOPATY – Lenochodí Liga 2024/25 (lenochodiliga.cz)