11. zápas LHL

V letošním ročníku LHL se poprvé střely dne 4.10. týmy HC Hvězdní Rybáři, jako domácí tým a HC Lenochodi v roli hostujícího celku. Tento ligový zápas se odehrál na Icerinku za přítomnosti několika diváků.

Lenochodi se od začátku této sezony potýkají se zdravotními problémy a vždy je pro ně problém dát dohromady 3 lajny a 2 obrané dvojice. Tento problém se vyskytl i v tomto zápase. Nakonec zápas Lenochodi zahajovali s 6 útočníky a 4 obránci. Letos to byl pro Lenochody čtvrtý zápas, a i v bráně byl čtvrtý brankář. Po delším čase se do brány postavil Luky Stloukal a Lenochodi ho moc rádi mezi sebou zase uvítali. Během první třetiny dorazil i 7. útočník Vítek „Gudas“ Stachovský.. (poznámka autora – proč se opozdil, nebudu ani popisovat, neb bych se opět rozčílil… ☹😊). Ani Rybářům se nevyhnuly změny v sestavě a na poslední chvíli je opustil jejich kapitán David Lopatecký, kterého skolila „zákeřná“ choroba.

První třetina měla začít slavnostním buly neb Pavel Fukal od Lenochodů právě odehrál 50 oficiálních zápasů, ovšem slavnostní puk měl u sebe absentující „Gudas“… 😊 Ale o slávu Fuky nepřišel… 😊. Třetina tedy byla zahájena standardním vhazováním. Zápas se rozjel bez fungující časomíry, bohužel se tento technický problém na Icerinku opakuje. Takže jsme celý zápas jeli na hrubý čas, který Tomáš Nosek, náš milý rozhodčí, stále hlídal za pomoci Lukáše na časomíře. Rybáři se do Lenochodů pustili a velmi rychle se ujali vedení 1 : 0. Rybáři měli v úvodu zápasu více ze hry, byli rychlejší, dravější. Ale Lenochodům se po chvíli podařilo srovnat na 1 : 1. Od té chvíle se hra vyrovnala. Následoval další gól v síti Rybářů a hned další a Lenochodi se ujali vedení 1 : 3. Rybáři, ale byli vyrovnaným soupeřem. Stále velmi důrazní a rychlí a před koncem první třetiny snížili stav na 2 : 3. Na střely to bylo téměř vyrovnané 9 : 10.

Co se týče druhé třetiny, tak o té Lenochodi měli v šatně před zápasem velkou diskusi, jako mnohokrát před tím, neb tato část zápasu nepatří k jejich oblíbeným. Ale tentokrát do druhé třetiny Lenochodi vlétli jako draci a naprosto Rybáře převálcovali. Lenochodi byli naprosto dominantní na puku, všude byli dříve a Rybáře na dlouhé minuty uzavírali v jejich obranném pásmu. A když přece jenom Rybáři zaútočili, tak je vždy vychytal výborně chytající Luky. Takovou druhou třetinu Lenochodi ještě nikdy neodehráli. Vyhráli ji 1 : 6. Na střely naprosto dominovali Lenochodi 9 : 22.

Třetí třetina se již zase více srovnala. Rybáři přesto, že vysoko prohrávali, stále útočili a snažili se snížit pro ně nepříznivý stav. Ale Luky již žádný gól nepustil. Lenochodi také útočili, ale ke konci již šetřili síly a více bránili. Nakonec třetí třetina skončila výhrou Lenochodů 0 : 1 a na střely to bylo 9 : 13 taktéž pro Lenochody.

Konečný stav zápasu 3 : 10 a na střely neuvěřitelných 23 : 44, hostující brankář Rybářů Patrik Císařovský si opravdu zachytal. Nutno podotknout, že zápas to byl opravdu velmi rychlý a pohledný a několika divákům se musel líbit.

Jak jsem zmínil v úvodu, tak Pavel Fukal o svůj puk a vhazování nepřišel. Speciální vhazování spolu s oslavou s vítězství se odehrálo v šatně – viz foto k tomuto článku.

Hlavní hvězdou za tým HC Lenochodi byl vyhlášen – Míra Šimánek

Statistiky – RYBÁŘI vs LENOCHODI – Lenochodí Liga 2024/25 (lenochodiliga.cz)