5. zápas LHL

Lenochodí liga neubírá na svém tempu, v rámci třetího kola přivítaly Lopaty na ledové ploše Icerinku Hvězdné Rybáře, kteří chtěli zapomenout na úvodní dva zápasy, v nichž postupně podlehli Bohemian Beavers a následně i B Týmu. Tým Davida Lopateckého trápí především defenziva, neboť v úvodních dvou kolech Rybáři inkasovali hned sedmnáct branek.

Aktivněji v úvodu zápasu působili hráči Lopat, nicméně to byl právě brankář domácích, který musel ve svém brankovišti řešit několik ožehavých situací. Zejména dorážka Jiřího Bárty na konci druhé minuty volala po gólu. Za Lopaty kontroval mrštný Staněk, svou sólo akci ale do gólového konce nedovedl, výbornou práci totiž odvedl jeden z beků Rybářů, který domácímu útočníkovi notně ztížil zakončení. Blízko úvodní brance byli Rybáři v šesté minutě, Novák výborně prošel až do útočného pásma, tváří v tvář domácímu strážci svatyně ale neuspěl. Gólu se ale hosté přeci jen dočkali, když v přesilovce poslal puk nechytatelně do šibenice Filip Střelka. Rybáře vstřelená branka nakopla, přesto si v obranném pásmu nepohlídali aktivního Staňka. Domácí útočník ale Kalíkovu branku v dobré pozici netrefil a pohrdl tak šancí na vyrovnání. O chvíli později si před gólmana Rybářů z levého křídla najížděl Man, ale díky výborné poziční práci obránkyně Ždánské už zakončoval z velkého úhlu. První přestávku tak měli větší důvody k úsměvům hráči Rybářů.

Prostřední dějství začalo lehkou strkanicí před domácí brankou, žádný významnější konflikt se ale nakonec neodehrál a Rybář Bárta už v klidu odjel přenechat místo na ledové ploše jednomu ze svých spoluhráčů. Mohlo se tak pokračovat ve hře, což více vyhovovalo Lopatám. Hráči v modrém se totiž o chvíli později dočkali vyrovnání. Švarc předložil kotouč Martinu Staňkovi a ten překonal Kalíka -1:1. Nerozhodný stav ale netrval dlouho, již o necelou minutu později vrátil hostujícím Rybářům vedení Lukáš Hrnčíř. Lopaty se snažily o další vyrovnání, v zakončení jim však chyběl větší klid. To změnil v 21. minutě Marcel Dvořák, který byl před Kalíkem zcela nehlídaný a pohotovou střelou srovnal stav. Před polovinou hrací doby předvedl zajímavou akci na pravé straně Lukáš Homolka. Obránce Rybářů se elegantně zbavil dvou napadajících hráčů Lopat, své zakončení ale do gólové radosti nedotáhl. Jak se proměňují samostatné úniky ukázaly Lopaty Rybářům ve 24. minutě. Nejprve hostujícímu Sakáčovi v rozhodující chvíli sjel puk z čepele, hra se ale otočila na druhou stranu. Jiří Lukáš sice ztroskotal na Kalíkově betonu, k dorážce se ale dostal Marcel Dvořák a svým druhým gólem v zápase poslal Lopaty poprvé do vedení. Ne na dlouho, o pár vteřin později byl vyloučen Man a Jiří Bárta se mstil. Tentokrát ne řecko – římským stylem, ale vyrovnávací trefou – 3:3. A nezůstalo jen u této akce. Po dalším vyloučení domácích se těsně za modrou čarou do puku opět opřel Jiří Bárta a parádní ranou vrátil Rybářům vedení. Jednalo se o třetí využitou početní převahu hostů ze tří možností. V závěru druhé třetiny ještě došlo k roztržce mezi domácím Lukášem a obráncem Homolkou, oba aktéři tak konec třetiny sledovali z trestné lavice.

Třetí a poslední pokračování začalo rychlým přerušením hry, které doprovodil známý hit od Zuzany Norrisové o „páté.“ Přání slavné české zpěvačky Rybáři prozatím nevyslyšeli. A nakonec byli rádi, že nepřišli o vedení. Ve 34. minutě Kalík neudržel střelu jednoho z domácích hráčů, puk mu nenápadně propadl a zastavil se až na brankové čáře, ke smůle hráčů Lopat ho ale nikdo nedokázal doklepnout do opuštěné klece. Na rozdíl dvou gólů tak nakonec odskočili Rybáři. David Lopatecki nádherně zavezl kotoučvdo útočného pásma, zpoza branky přihrál Sakáčovi a ten se nemýlil -3:5! Lopatám už příliš času nezbývalo. Snížit mohl Odložilík, jeho nebezpečný výpad ale Kalík pohlídal. Lopaty na zvrat v zápase neměly síly, hrálo se spíše v jejich obranném pásmu. Hvězdní Rybáři si tak zbytek utkání pohlídali a do tabulky si připsali důležité dva body po triumfu 5:3. Už příští týden nastoupí Rybáři na černošickém stadionu proti Paladins.

Statistiky – HC Hvězdní Rybáři vs HC Lopaty – Lenochodí Liga 2024/25 (lenochodiliga.cz)