7. zápas LHL

V pátek 20.10. se sešli k prvnímu vzájemnému utkání této sezóny Bobři a Rybáři. Z minulého ročníku LHL nebyla bilance pro Rybáře vůbec dobrá. Tři jednoznačné prohry.

Vědomi si síly soupeře nastavili Rybáři i svá očekávání. O to větší radost na střídačce vypukla, když v 1. třetině ujel Richard Sopko a vstřelil gól! 1:0 pro Rybáře! Na Rybářské střídačce panovala obrovská soustředěnost. Jeden gól nic neznamená a o kvalitě Bobrů si nikdo nedovolí ani pochybovat. O to větší panovala radost z druhého, trochu šťastného, gólu Martina Nováka ve druhé třetině. 2:0 pro Rybáře! Do toho okamžiku byli herně lepší Rybáři. Ovšem Bobři ukázali jaká je jejich síla, přidali na důrazu i přesnosti a ve druhé třetině dokázali srovnat na 2:2 . Tlak Bobrů na konci druhé třetiny byl obrovský. Zvuk sirény, který ukončil 2. třetinu, byl pro Rybáře vysvobozením.

Začala třetina třetí a po dalším samostatném úniku Richarda Sopka se Rybářům podařilo vstřelit třetí gól. Minuty a vteřiny ubíhaly a Bobrům se nedařilo vstřelit další gól, přestože šancí měli dost. Bylo přesně 26 vteřin do konce utkání. Bobři střílí na bránu, puk zůstává ležet na brankové čáře. Dva hráči Rybářů zasahují, kotouč uklízí do bezpečí, ozývá se hvizd píšťalky a ruka rozhodčího ukazuje na bránu. Gól platí, i když puk brankovou čáru nepřekročil. Nedá se nic dělat. Rozhodnutí rozhodčího je konečné a Rybáři se musí spokojit s remízou.

Nicméně všichni chápou, i když dost těžce, že taková situace se prostě může stát a kde je pravda se už nedozvíme 😁

Pro Rybáře je nesmírně cenný jeden bod získaný proti tak silnému soupeři jako Bobři bezesporu jsou.
Myslím, že Bobři Rybáře podcenili a proti tomu Rybáři předvedli naprosto precizní týmový výkon.
Nutno podotknout, že toto píšu jako hráč a kapitán týmu Rybářů