4. zápas LHL

V pátek se utkali odvěcí rivalové Paladins a Rybáři. Rivalita, ale má různé podoby, a tyto 2 teamy si vzájemné utkání užívají. Vždy jsou v kamarádské atmosféře.

Tempo na začátku nebylo moc vysoké, oba týmy měli jen 2 pětky kvůli svátku a spíš se oťukávali. V 7. minutě Martin „Novic“ Novák od Rybářů puk střelou „přestrčil“ kolem Patrika v bráně Paladinů a Rybáři tak měli trochu navrch, 0:1 po 1. třetině.

Druhá třetina začala přesilovkou Paladins. Ale hodně špatně, když Peťo Fedorík hned po úvodním buly zasprintoval a dal v oslabení gól na 0:2. To Paladiny položilo a na 0:3 dostali hned po přesilovce (Martin Novák). Menší „zlom“ pak nastal až ke konci 2. třetiny, Lomy (#11 Paladins) našel Lukyho #2 před brankou, Eda Moravec chytil ale Jindra Berka (#1 Paladins, normálně za ně chytá) doťukl na gól! Stav po 2. třetině 1:4, protože Peťo Fedorík zvyšoval těsně před koncem.

Byli to ale jiní Paladins, jakmile začala 3. třetina. Pustili Rybáře jenom k 6 střelám, naopak, útočili. Přesilovku drželi soupeře v pásme – na to se už koukalo jinak než na jejich první přesilovou hru. Michal Boháč (#69) je známý střelbou z obrany a snížil na 2:4. Martin Novák (Rybáři) i Luky Tomasy (Paladins) si střelili další gól, pro Nováka hattrick, a stav byl 3:5 v poslední minutě. To ale Paladins už odvolávali gólmana. Power Play bylo dost nevídané: 4 pokusy o vyhození / nebo empty-net goal, a mnoho vhazování v obraně Rybářů + mnoho pokusů Paladins. Ta minuta se natáhla na jeden dlouhej konec zápasu, kdy každého napadlo že by to Paladins ješte mohli snížit / nebo alespoň Rybáři trefit 🙂

To se nestalo, ze zápasu (3:5 pro Rybáře), ale zůstal hezký dojem snahy do poslední sekundy. Všichni si to moc užili, čeho důkazem je že Rybáři ještě dlouze po duelu postávali před staďákem a Paladins šli do i takto pozdě do hospůdky Boletta.

Statistiky – Profinit Paladins vs HC Hvězdní Rybáři – Lenochodí Liga 2023/24 (lenochodiliga.cz)

Video – HIGHLIGHTS Profinit Paladins vs Hvězdní Rybáři – LHL Friday 29.9.2023 – YouTube