29. zápas ligy

Dne 6.4.2023 se k poslednímu vzájemnému zápasu v Prvním ročníku LHL sešli HC Lenochodi v roli domácího celku a HC Hvězdní Rybáři, tentokrát jako hosté i když se hrálo na jejich domácím ledě, na Icerinku. Zápas to byl velmi důležitý neb se hrálo o to, kdo bude historicky v Prvním ročníku LHL na třetím místě.

První třetina začala neuvěřitelně. Uběhlo 16 vteřin po prvním vhazování a Olda Chramosta z celku Lenochodů již dával první gól. Byl to letos nejrychleji vstřelený gól v rámci LHL. Ovšem časomíra ukazovala 44 vteřin první třetiny a bylo vyrovnáno! Bylo vidět, že oba celky jsou velmi namotivovány na tento zápas. Hra šla z jedné strany na druhou. Nikdo nechtěl dát ani metr ledu zadarmo. Oba brankáři Jakub Nágl v brance Lenochodů tak Eda Moravec v brance Rybářů měli opravdu mnoho práce. Lenochodům se postupným tlakem podařilo odskočit na 3 : 1, ale necelé dvě minuty před koncem první třetiny Rybáři snížili na 3 : 2. Co se týče střel tak stav byl nerozhodný 6 : 6.

Druhá a třetí třetina přinesla ještě větší rychlost, a ještě větší urputnost v boji o puk a v osobních soubojích. Oba týmy měly možnost hrát několikrát přesilovku. Lenochodi využili chvilkové přesilovky 5 : 3 a vstřelili jeden ze svých gólů. Druhá třetina po urputném boji skončila nerozhodně 3 : 3. Na střely vyhráli Lenochodi 7 : 6.

Ve třetí třetině v rámci zvyšujícího se tlaku Rybářů byl dvakrát zasažen do hlavy Kuba v bráně Lenochodů. Nebylo to moc příjemné a Kuba sice dochytal, ale s pocity motající se hlavy a pocitem na zvracení. Nakonec Lenochodi dali již jen jeden gól. Rybáři ke konci třetí třetiny hráli několik minut bez brankáře a uzamkly Lenochody v jejich obranném pásmu. Ale Lenochodi obrovský tlak ubránili. Třetí třetina skončila 1 : 0. Na střely 8 : 7 pro Lenochody.

Konečnou výhrou 7 : 5 si Lenochodi zajistili konečné 3. místo v prvním ročníku LHL. Ovšem zápas to byl opravdu úžasný, rychlý, plný gólů, plný emocí, osobních střetů, a to vše k takovýmto zápasům patří! Pro LHL to bylo takové malé play off. Také bylo na stadionu mnoho diváků, a především fanoušky Lenochodů bylo opravdu slyšet a hnali svůj tým do každého útoku. Prostě vrchol sezony se vším všudy.

Pro Lenochody a Rybáře letošní ročník LHL již skončil. Aby se tato první sezona uzavřela schází odehrát poslední zápas mezi Paladins a Beavers dne 17.4.na stadionu HC Kobra. A pak se již jen setkáme na Galavečeru LHL, kde nás čekají poháry, medaile, popovídání, poděkování, rokový koncert, a tedy doufám hezký večer.

Statistiky: HC Lenochodi vs Hvězdní Rybáři – Lenochodí Liga 2022/23 (lenochodiliga.cz)