27. zápas ligy

Byl to poslední zápas B-Týmu v sezóně 2022/23. Jejich 2. místo v tabulce již prakticky nebylo ohroženo, i proto si chtěli zápas hlavně užít. Paladini hrají o 3. místo, ale taky nechtěli nic hrotit, a tak dohoda Vlčáka a Laciho byla jasná – užijme si to a nezraňme se.

První třetina: Paladini si pamatovali „výprask“ od B-Týmu z ledna a měli respekt. Od prvních střídání si ale říkali že se to teď „dá hrát“. Třeba to byla právě uvolněná atmosféra, nebo oba týmy trochu prostřídali hráče. Ať už to bylo jakkoliv, góly přicházeli pozvolna, asi 1 za 7 minut. Nejprve to byly „trick shots“ od B-Týmu, Luky v bráně si říkal že byly opravdu smolné, třeba přihrávka přes brankoviště se octla v bráně. Kdo ale koukal pozorně, viděl, že B-Tým to záměrně „zkouší“, obtočit bránu, nečekaně nahodit, a oplácelo se to. Po první třetině 0:2 pro B-Tým (střely 6:8).

Druhá třetina: Paladini si řekli teď nebo nikdy, a stříleli jaksepatří. Mnoho střel bylo z dálky, ale od zkušených hráčů. Reflexy Vojtěcha Gregora skvělé. Právem mu patří 2. průběžné místo v tabulce gólmanů. Paladini měli ve třetině víc střel (13:7) ale stav po 2. třetině 1:3 pro B-Tým. Z dobrého protiútoku 3. formace Paladins snižoval Maťo Marko mezi betony (video odkaz).

Třetí třetina: Opakovali se situace z 2. části – Paladini stříleli, ne vždy z nejlepších situací. Něktoré situace ale gólové byly (třeba samostatný nájezd Marka Štalmaška). Dokonce i rozhodčí Tomáš říkal že to Paladini mohli klidně srovnat, jen Vojtěch Gregor byl proti. Zde vyzdvihneme že skóre bylo dlouho 2:4, a to i díky neskutečným zákrokům Lukyho (Paladins), protože když už se B-Tým dostal do šance, byla to tutovka. Luky ukázal semafor, rychlý zákrok když zývala prázdná část branky, nebo vychytání nájezdu (video odkaz). Paladins cítili šanci hlavně po druhém gólu (Vlado Kozák, dorážka po střele Michala Boháče, video odkaz). Ale přišli 2 rychlé góly B-Týmu a bylo po všem. Z B-Týmu se ukázal ve skvělé formě Tomáš Bouša (2 góly v utkání, minule 3 kanadské body), přičemž to pro něj byl jen 4. start v sezóně.

Po zápase si všichni řekli, že byl hezkej! B-Týmu děkujeme za zápasy v letošní sezóně a gratulujeme ke krásnému 2. místu. Kdo by to řekl, že tým který trénoval zejména v Říčanech na malém ledu 3 na 3, se vypracuje na tuto příčku! Skvělý výkon!

Statistiky: https://lenochodiliga.cz/event/profinit-paladins-vs-b-tym-2

Záznam: https://lenochodiliga.cz/2023/03/26/zaznam-profinit-paladins-vs-b-tym-24-3-2023

Galerie

Úvodní buly. Jako křídla se proti sobě potkali Tomáš Bouša (46 – B-Tým) a Václav Linzmayer (22 – Paladins). Tomáš Bouša 2 góly v utkání.
Foto po zápase.