25 let od Nagana, 25. výročí Profinit, narozeniny předsedy LHL a přesah do extraligy!

Tento článek vznikl, protože únor 2023 nám dal opravdu hodně důvodů k oslavám!

V první řadě bychom rádi poblahopřáli Zdeňkovi Macháčkovi, předsedovi ligy a rovněž předsedovi týmu HC Lenochodi, ke kulatým narozeninám! Zdenda to oslavil 10.2. v kruhu rodiny, hokejových a dalších přátel na Slivenci. Zdeňku, vše nejlepší, díky za zařízování všeho kolem ligy, Lenochodů a za skvělý přístup! Jsme rádi že Tě máme!

[ngg src=“galleries“ ids=“4″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Pokračovat můžeme tím, že před 25 lety, konkrétně 22.února 1998, porazila Česká hokejová reprezentace ve finále Rusko na Olympijských hrách v Naganu! Zlatý gól Petra Svobody a vítězství 1:0, velká jména jako Jágr, Hašek, Straka, Ručinský, nebo Špaček, to vše jsme si připomněli na Zápase Legend 11.2.2023 v O2 aréně. Na ten si našlo cestu hned několik hráčů LHL, a musíme říct, že legendy i po tolika letech hodně bavily. Někteří hráči to prostě „nezapoměli“. Z české reprezentace válel třeba Hejduk, Jágr, nebo bratři Petr a Jaroslav Nedvěd, ze slovenské vynikal Marián Hossa nebo Žigmund Pálffy. Výsledek 6:3 zaslouženě pro legendy z Česka, ale nejlepší bylo to, že legendy i diváci se dobře bavily.

[ngg src=“galleries“ ids=“5″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Před 25 lety se povedla ale i další skvělá věc, jak říká ve videu Jaroslav Špaček, olympijský vítěz z Nagana. Založila se taky firma Profinit! Pro LHL je to zajímavé z důvodu, že zaměstnanci Profinit tvoří základ týmu Profinit Paladins, a Profinit spolu s dalšími firmami podporuje hráče, jak jsme zmiňovali v předchozím článku o Paladins dresech. A hlavně! Profinit zařídil v rámci výročí exkluzivní trénink s panem trenérem Jaroslavem Špačkem. Povedlo se to na výbornou, Jarda byl skvělý, měl to z O2 areny blízko a hned v sobotu 12.2. ho zaměstnanci Profinitu – Paladini přivítali na střídačce na stadioně HC Kobra. Hráči taky cítili jeho „auru“ na tréninku a hezky jim to lítalo do vinklů, jako nikdy předtím. S Jardou Špačkem v obraně si pak zahráli 5 na 5. Několik záběrů jsme přidali do galerie. Jardovi děkujeme, a – aby nebylo málo oslav – blahopřejeme mu k narozeninám, které slavil tentýž den! #Profinit25

[ngg src=“galleries“ ids=“3″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

A na závěr perlička! Není tajemstvím že v LHL hraje několik hráčů ze zajímavé hokejové rodiny (Crosby – vzdálená rodina). Ale novinka z Extraligy z konce ledna to vyšvihla na úplně jinou úroveň zajímavostí! Paní Ing. Zdeňka Macháčková Šimánková, manželka Zdeňka Macháčka, předsedy ligy, je od 19. ledna generální manažerkou extraligového klubu HC Energie Karlovy Vary! Nová generální manažerka Varů má zkušenosti s vedením různých firem a ve volném čase pomáhala Zdeňkovi Macháčkovi s organizací LHL. Dobře ji známe i ze zápasů, kde po večerech Lenochodům fandila a pomáhala u časomíry. I když to teď z Varů bude náročnější, chápeme, že tam bude na extraligový hokej lepší pohled 🙂 K této funkci ze srdce blahopřejeme a držíme palce.