23. zápas ligy

Dne 3.3.proti sobě v Černošicích nastoupili B-Tým v roli domácího mužstva a HC Lenochodi jako hostují celek. Tento zápas měl rozhodnout kdo bude na 2. místě v rámci probíhajícího ročníku LHL. B-Tým k tomuto faktu přistoupil velmi zodpovědně a nastoupil v počtu 15 hráčů do pole, což je u tohoto týmu naprostý unikát. Naopak Lenochodi, tak jak jsou zodpovědní během celé LHL, tak tentokrát selhali a nastoupil jen s 8 útočníky a 4 obránci.

První třetina začala tak jak se dalo předpokládat, velkým náporem B-Týmu. A hned po pár minutách hry padnul do sítě Vlasty v brance Lenochodů první gól a za malou chvilku druhý. Ovšem následně se ukázalo, že B-Tým překvapil sám sebe s tolika hráči a že neumí takto postavený tým plně využít. Toho využili Lenochodi a nejdříve snížili na 1 : 2 a pak ke konci třetiny srovnali stav na 2 : 2. Co se týče střel na bránu tak Lenochodi v první třetině B-Tým přestříleli 12 : 11.

Ve druhé třetině se již B-Tým srovnal a bylo to vidět na zklidnění hry v jejich podání. Na druhé straně Lenochodům pomalu začínaly docházet síly a lehce jim tekly nervy. B-Tým odskočil na vedení 4 : 2. Ovšem Lenochodi se nevzdávali a mačkali ze sebe co šlo a opět srovnali na 4 : 4. A to byl ze strany Lenochodů vrchol, co ze sebe dostali. B-Týmu pomohl několika výtečnými zákroky Vojta v jejich brance. B-Tým rychle vstřelil dvě branky za sebou a druhá třetina skončila 4 : 2 pro B-Tým. Co se však střel týče, tuto třetinu Lenochodi vyhráli 11 : 8.

Třetí třetina byla pod taktovkou B-Týmu. Obecně mají Lenochodi nejhorší 3. třetiny a to tentokrát opět potvrdili. Již nebylo sil na třetí srovnání skóre. B-Tým měl i mnoho štěstí, když puky se k nim odrážely a několik gólů bylo z těch náhodných. Naopak Lenochodi naráželi na stále výborně chytajícího Vojtu. Na hokejky se jim lepila smůla a do nohou obrovská únava a do hlav se vkrádala frustrace. Třetí třetina skončila 3 : 0 pro B-Tým.  B-Tým vyhrál tuto třetinu i na střely 8 : 7.

B-Tým dosáhl toho s čím do zápasu přicházel, a sice udržel druhé místo v tabulce LHL. A Lenochodi musí zlepšit svoji účast na odvetě s B-Týmem, která se koná hned příští pátek, pakliže chtějí v tomto zápase vyhrát.

Statistiky: B-Tým vs HC Lenochodi – Lenochodí Liga 2022/23 (lenochodiliga.cz)