19. zápas ligy

Paladini se hodně těšili na Hvězdu, domácí led Bohemian Beavers, a to nejen na zápas ale taky na pivo v Restauraci Kanada po zápase. Buly mezi Adama Řepku a Sebastiana Crosbyho hodil rozhodčí v sobotu 4.2. před osmou večer.

Paladins posílili sestavu a bylo to na ledě znát. Jenomže, i Beavers tentokrát přišli s tím nejlepším co mají. Na ledu dominoval Sebastian i Alan, důrazně hral Ryan Puska. Byl to práve Ryan který nasprintoval do pásma a napálil, „jak z pušky“ short side do vinklu (video), a bylo 1:0. Jednalo se teprv o první přerušení hry. Výborně hrál i Kamil Schwarz. Využil toho, že Paladini byly očividně rozhozeni, nabruslil si za obranu a zakončil nad vyrážečku: 2:0 (video). Paladinům se start už druhý zápas v řadě vůbec nepovedl, a budou si na to muset dávat pozor.

O to přívětivější ale bylo to, že v druhé půlce první třetiny hru vizuálně srovnali. Druhé i třetí dějství soupeře dokonce přestříleli a měli pravidelně tlak (video)! Na konci zápasu na střely 37 proti 32 pro Paladiny. Jak je tedy možné, že Bobři vyhráli první třetinu 4:0, druhou 2:0 a třetí 3:1? Ptali se to i Paladini sami sebe. Odpověď našli snad v tom, že Jonah Hudson (97% úspěšnost) chytá zkrátka bez chyby, a že jejich koncovka taky nestála za moc, mnoho střel nemělo správnou razanci nebo směrování. To Beavers pravý opak, jejich střely měli oči. Přičteme k tomu zkušenost a kombinování, několik nepokrytých hráčů, nepovedený začátek a horší sebadůvěra Paladinů, a výsledek 9:1 je alespoň pochopitelný. Za zmínku stojí, že úplně stejný blafák na backhend si na Lukyho zkusil i Sebastian i Alan Crosby, ale na Alana si již Luky počkal a vychytal ho 🙂 (video 1 a 2).

Hra se jedním nebo dvěma zákroky „na hraně“ mohla vyhrotit (video, ne vždy šlo ale o úmysl – video – nebo přidržení v zápalu souboje – video), ale spoluhráči i kapitáni se snažili schladit hlavy protagonistům, což nakonec vyšlo :). Vylučovalo se tedy poměrně málo, i to třeba za hru v šesti, kterou si zkusili oba teamy – ale načapali za to tehdy jen Paladiny (video) ikdyž Bobři to táhli v šesti pořádně dlouho (video) :). Paladiny může ale těšit to, že Marek Štalmašek z první po nahrávce Vlada Kozáka alespoň jednou Hudsona překonal (video), a taky to, že sám rozhodčí jim řekl že mohli dát s trochou štěstí i 7 gólů z tutovek, které si vypracovali. Děkujeme, tak snad příště :). No a všichni měli radost že šlo o hru v duchu fair play, a že to společně mohli zapít v restauraci Kanada nad Hvězdou.

Statistiky: https://lenochodiliga.cz/event/profinit-paladins-vs-the-bohemian-beavers

Záznam: https://lenochodiliga.cz/2023/02/07/sestrih-a-zaznam-profinit-paladins-vs-bohemian-beavers-4-2-2023/

Galerie

Boj o puk hlavních tahounů týmů (Řepka, Sebastian Crosby, Rous)
Beavers u branky Paladinů
Fotka na závěr