16. zápas LHL ligy

Hned v prvním týdnu nového roku 2023 nás čekal zápas mezi Bohemian Beavers a Hvězdnými Rybáři. Liga se tímto zápasem přesunula do druhé polovice nejen v kalendáři, ale i počtem odehraných zápasů (16 z 30).

Jednalo se o rychlý zápas, dle Andyho Formaneka (kapitán Beavers) měli bobři nakonec víc štěstí v brankovém prostoru. Do sestavy Bohemian Beavers se po měsíci vrátil i Sebastian Crosby, který se rovnou zaskvěl 5 kanadskými body (1+4) v jednom zápase! V útoku se Samim Virtanenem (1+3) nadělali problémy Rybářům i v předchozím zápase (2.12., 6:4 pro Beavers). Tehdy měli dokonce kombinovaně 10 bodů! Proto každý kdo vidí „Seb“-ovo číslo 99, Samiho 88 nebo i Alanov-u 9-ku měl by si dát na ně pozor. Viz TOP 3 hráči statistik, kde mají shodně po 15 bodech.

TOP 3 hráči LHL na začátku roku 2023! Alan je Sebastianův otec, mají to celkem jasně v hokejové rodině. Příjmení nejspíš nebude náhodou, víc se jich můžete zeptat, jsou moc milí :). Kromě hokejového jména mají i hodně hokejových historek, jelikož Seb kdysi hrával ve Spartě dorost.

V prosincovém vzájemném zápase padali branky na obou stranách, v úplně prvním vzájomném zápase 5:1 pro Beavers, teď do třetice ale rovných 8 branek v Rybářské síti. Jistě bylo cítit že David Lopatecki (kapitán Rybářů) byl odcestován a nemohl nastoupit. Naproti tomu Andy Formanek (kapitán Beavers) si zapsal první gól v lize – gratulujeme!

Sami Virtanen přihrává Sebastianovi Crosbymu, foto z 2.12.2022.

Statistiky: https://lenochodiliga.cz/event/hvezdni-rybari-vs-the-bohemian-beavers

Ze zápasu bohužel nevznikl záznam ani záběry, budeme se to snažit napravit u příštích zápasů ligy 😉