13. zápas LHL ligy

Dne 9.12.2022 proti sobě v LHL nastoupili HC Lenochodi a B-Tým. V LHL to byl jejich první zápas, ale jinak by se dalo říci, že se jedná o velmi časté soupeře, a dokonce i několik společných tréninků mají oba týmy za sebou. Jinými slovy byl předpoklad, že se oba týmy znají a nemohou se moc v rámci hokejových dovedností překvapit.

A jak bývá v LHL standardem první třetina začala opět ve velmi vysokém tempu. Na Lenochodech byla znát od prvního vhazování touha dát gól. A B-Tým dobře bránil dobře bruslil, ale Lenochodi měli stále více ze hry, drželi se více na puku a drželi soupeře v jeho obraném pásmu. Oba brankáři se snažili, seč mohli a dlouho drželi čistá konta. Nakonec Lenochodi dali za sebou dva góly a Vlasta udržel čisté konto, a tak skončila první třetina výhrou Lenochodů 2:0. Na střely to bylo 12:6 pro Lenochody.

Druhá třetina byla kopií první. Stále nahoru a dolů. První lajna Lenochodů se snažila a hrála velmi dobře. B-Tým se bránil, jak mohl. Druhá třetina byla velmi bohatá na góly. Nejprve Lenochodi zvyšovali na 4:0. Ale pak B-Tým snížil na 4:1 a nakonec skóre skončilo 5:2 po druhé třetině. Ve druhé třetině měla dost problémů s technikou časomíra a chvilku tam lítaly góly sem a tam, kdy dokonce chvilku na tabulii Lenochodi prohrávali 4:6.. 🙁 Nakonec to Zdena ukočírovala a vrátila se od ruské rulety k hokejovému zápasu a správným výsledkům. Ještě, že jsme neměli namístě fanoušky, asi by mi ukamenovaly manželku. Na střely Lenochodi druhou třetinu vyhráli 12:7.

Třetí třetina již byla o poznání pomalejší. Na straně Lenochodů bylo pořád vidět, že si každý chce dnes vstřelit branku. To vedlo někdy k zmatkům na ledě a při střídání. Nakonec jsme ve třetí třetině viděli i samostatný nájezd B-Týmu po faulu na pronikajícího hráče v gólové šanci. Ale Vlasta tento nájezd chytil. Nakonec ve třetí třetině Lenochodi vstřelili 4 branky a B-Tým snižoval dvěma góly na konečný výsledek 9:4. I na střely se třetí třetina více méně srovnala, Lenochodi 11 a B-Tým 9.

Závěr trochu klubový. Vždy říkáme v „proslovu“ před zápasem, krom jiného, že první lajna je od toho, aby dávala góly. Musím říci, že na včerejším zápase si to kluci vzali opravdu k srdci a dali 8 gólů! Tak jim tím moc děkuji a doufám, že takto budou pokračovat i nadále! 🙂 Za obránce skóroval Pepa a jeho devátý gól od modré byl prostě krásný!

B-Týmu děkuji mockrát za Lenochody za super zápas! Za to, že jsme si krásně zahráli a úplně čistě bez vyloučení! Mj. Tom opět velmi dobře řídil zápas, s velkým přehledem – děkuji.

HC Lenochodi poprvé ve své historii vyhráli zápas v nějaké ligové soutěži! Historický moment. Kluci díky a jsme rád, že jsme s vámi byl u toho!

Zdeněk

Statistiky: https://lenochodiliga.cz/event/hc-lenochodi-vs-b-tym

Záběry: Dodáme

Galerie

Dodáme