10. zápas LHL ligy

V pátek 18. listopadu se už podruhé střetli Hvězdní Rybáři a B-Tým, přičemž Rybáři prahli po odvetě za předchozí porážku 2:6.

Zajímavý moment nastal již před úvodním hvizdem, jelikož kapitán B-Týmu nahlásil do protokolu 2 škrty, tudíž se už tak oslabená sestava zredukovala na hokejové existenční minimum 9 skaters. Paradoxně se to na výkonu manšaftu – aspoň navenek – nijak negativně neprojevilo, všichni vystačili se silami až do úplného konce.

Rybáři se ujali vedení poměrně záhy po začátku první třetiny, skóroval Peťo Fedorik s asistencí Martina Metličky a Michala Sakáče (video odkaz na akci). Nicméně zanedlouho bylo srovnáno, do Moravcovy sítě se podařilo propasírovat puk Josefovi Adamíkovi (video odkaz na akci).

Důraz před brankářem a gól Peťa Fedorika (83, Rybáři) na 1:0.

Po zbytek zápasu se oba brankáři překonávali a s přispěním obránců a disciplinovaně se vracejících útočníků góly zkrátka zakázali: Moravec vynikajících 21 zákroků, Gregor se dostal dokonce až na rovných 30. Hra probíhala velice bojovně, avšak nerozkouskovaně a s nevysokým počtem přerušení, navíc i oboustranně čistě – bez vyloučení. O značném odhodlání svědčí prekérní situace, do níž se dostal jeden z hráčů B-Týmu, který si na vlastní modré přišlápl kotouč, poroučel se k ledu, ovšem ve víceméně horizontální poloze neztratil duchapřítomnost a před užuž dotírajícím Rybářem dokázal puk odehrát zpět do středního pásma.

V závěru se oba týmy jednoznačně snažily strhnout vítězství na svou stranu, ale štěstí se rozhodlo zachovat neutralitu – a remíza 1:1 (1:1, 0:0, 0:0) je tak nakonec zaslouženým výsledkem.

David

Statistiky: https://lenochodiliga.cz/event/hvezdni-rybari-vs-b-tym-2

Záznam: https://lenochodiliga.cz/2022/11/24/zaznam-hvezdni-rybari-vs-b-tym-18-11-2022

Galerie

Pozdrav před zápasem, za B-Tým nastupuje 9 borců.