3. zápas LHL ligy

V pátek 30.9. do LHL vstoupili také Hvězdní Rybáři, a to proti B-Týmu, který již nastoupil ve druhém ligovém zápase. Rybáři se velmi těšili na svojí ligovou premiéru a nemohli se dočkat až v pátek vyjedou na led.

A tak se i stalo. Byla tady první třetina očekávaného zápasu. Oba týmy začaly opatrně. Bylo vidět, že nikdo nechce udělat nějakou velkou chybu. Postupem ubíhajících minut první třetiny měli ze hry více Rybáři. Roman v brance B-Týmu se měl co otáčet a během pár minut měl na svém kontě 11 zákroků, ale držel čisté konto. To Eda od Rybářů si na puk vůbec nesáhnul. A nejednou útok a je to 1:0 pro B-Tým. A v hned z jednoho rychlého protiútoků Rybáři vyrovnávají. Eda stále nebyl v kontaktu s pukem, útok a hned druhý gól B-Týmu. Nezáviděníhodný stav pro brankáře a jeho psychiku. Eda se dostává rychle do formy a chytá další a další puky, které letí na jeho branku. Oba brankáři, drží své týmy a do konce první třetiny, se Rybářům podaří vyrovnat na 2:2.

Druhá třetina je více pod taktovkou B-Týmu, který hraje opravdu velmi dobře. Nejsou vidět žádné chyby, kterých se dopouštěl v minulém zápase s Bobry. Dobře bruslí po celém hřišti, dávají si pěkné přihrávky a pěkně kombinují. Prostě na sobě zapracovali. Na Rybářích je vidět obrovská chuť a snaha, ale je znát nevyrovnanost týmu a problémy v bruslení u některých hráčů. A díky tomu všemu končí druhá třetina vítězně pro B-Tým 2:0.

Třetí dějství je zdá se kopií druhé třetiny. Rybáři nenašli žádnou zbraň na výborně hrající B-Tým. Navíc docházely síly a byla vidět frustrace, když padaly další góly do jejich branky. Takto si první zápas v LHL asi nepředstavovali. Ale je před námi mnoho dalších zápasů, které mohou být úplně jiné.

Zcela plánovitě jsem vydržel na časomíře, nejen pomoci Rybářům s časomírou, ale proto, že jsem si utkání opravdu užíval. Zápas o pátečním pozdním večeru v Černošicích se mi moc líbil a oběma mužstvům děkuji za pěkný hokejový zážitek!

Všem týmům do dalších ligových utkání přeji hodně sil, puk na hokejce, hodně gólů a rozšiřující se řady diváků!

Zdeněk

Statistiky: https://lenochodiliga.cz/event/hvezdni-rybari-vs-b-tym

Záznam: https://lenochodiliga.cz/2022/10/06/zaznam-hvezdni-rybari-vs-b-tym-30-9-2022

Galerie

Úvodní buly, Michal Kalivoda (39, Rybáři) a Martin „Kout“ Koutný (32, B-Tým).
Útok B-Týmu, nejblíž záběru Peter Fedorik (83, Rybáři).