41. zápas LHL

Dne 19.4.2024 se na Icerinku potkaly v vzájemném zápasu dva tradiční soupeři HC Lenochodi a B-Tým. Pro domácí Lenochody to byl poslední zápas v letošní sezoně LHL. B-Tým čeká ještě jeden zápas s Paladins.

Zápas začal slavnostním vhazováním, které pro Zdeněk Macháčka připravili jeho spoluhráči, neb to byl jeho jubilejní 50. oficiální zápas v týmu HC Lenochodi. V krátké historii HC Lenochodi tohoto počtu zápasů dosáhl jako první z týmu. Jen pro zajímavost Lenochodi za 3 roky, kdy oficiální zápasy sledují, odehráli 67 takovýchto zápasů.

No a pak se šlo již na ostré vhazování. Oba týmy do toho vlétly, co mohly. B-Tým byl překvapen aktivní hrou Lenochodů a těm se podařilo vstřelit první gól v zápase. Dále hráli aktivně, hodně bruslili a dobře bránili a Vlasta bezchybně chytal. To vše mělo za následek vstřelení dalšího lenochodího gólu. Vedení 2 : 0 bylo pro B-Tým jasnou výzvou, že musejí ještě zrychlit. Což se stalo. A nejprve snížili na 2 : 1 a do konce první třetiny srovnali na 2 : 2. Ovšem na střely to bylo 10 : 21 a Vlasta byl rád, že je první třetina za námi.

Druhá třetina začala nejprve stále vyrovnaným hokejem. Ovšem B-Tým nepřestával útočit, a především rychle bruslit. Lenochodi nedokázali několikrát vyhodit puk z obranného pásma, když byli pod velkým tlakem a byly z toho góly v jejich síti. A postupně se rozpadla lenochodí hra. Začaly se kupit individuální chyby a narůstal tlak B-Týmu. A od druhé půli druhé třetiny byl B-Tým jasně lepším týmem což se ukázalo i na skóre 0 : 4. A na střely 10 : 20 a Vlasta už byl hodně vyčerpaný.

Třetí třetina byla obdobou druhé. Velký tlak a pohoda v podání B-Týmu a Lenochodi se snažili co mohli, ale dobře chytal Roman a navíc ještě měli smůlu což naopak B-Tým obrovské štěstí neb do branky padalo úplně vše. Třetí třetina 0 : 4 a na střely 17 : 15.

Konečný stav zápasu 2 : 10 je pro Lenochody smutným rozloučením s letošní sezonou, ale i to se někdy stane. Ale na druhou stranu to byl pěkný zápas, do půlky velmi vyrovnaný a pak to prostě Lenochodům nesedlo, ale nevzdali se.

HC Lenochodi v 2 sezoně LHL skončí na 4. místě to je již jasné.  Ale kdo postoupí do play off bude jasné až po odehrání všech zápasů základné části neb první tři místa jsou naprosto vyrovnaná a bude záležet na každém bodu.

Statistiky – HC Lenochodi vs B-Tým – Lenochodí Liga 2023/24 (lenochodiliga.cz)