21.zápas ligy

Dne 17.2.2023 se prosti sobě v Černošicích, v letošním prvním ročníku LHL, naposledy postavily jako domácí HC Profinit Paladins proti hostům HC Lenochodi. Byl to třetí vzájemný ligový zápas s bilancí jedna výhra pro Paladins a jedna remíza.

Do zápasu oba týmy vlétly ve velmi svižném, nebojím se říci obrovském, tempu. Hra šla velmi rychle z jedné strany na druhou a první lajna Lenochodů dala velmi rychle 2 góly. Pak se hra přenesla na půlku Lenochodů a Paladins zasypali Vlastu v bráně Lenochodů řadou střel a dorážek a snížili na 1 : 2. Lenochodi, jako obvykle, měli obrovský náboj a mnoho sil v první třetině a šel útok za útokem na Lukyho v bráně Paladins, který předváděl občas zázračné zákroky, když už střídačka Lenochodů zvedala ruce, že je gól (mmch. toto se dělo několikrát za zápas 😊). Nakonec první třetina byla bohatá na góly a skončila 2 : 4 pro Lenochody. Ovšem na střely vyhrály Paladins 13 : 10.

Druhá třetina byla velmi vyrovnaná. Oba týmy se snažily útočit, ale i velmi dobře bránily a snažily se neudělat nějakou zásadní chybu. A oba brankáři předváděli super zákroky. Druhá třetina díky takovémuto stylu hry byla chudá na branky a skončila vítězstvím 0 : 1 pro Lenochody. Ale začínala být znát převaha Paladins na střely vyhrály 14 : 6.

Třetí třetina byla již pro Lenochody velmi náročná. Lenochodi hráli jen na 2 úplné lajny a do 3 se točili dva centři a v obraně jen 4 obránci. Paladins měli kompletní 3 pětky. A bylo to znát. Lenochodům docházely síly. Obecně mají Lenochodi nejslabší 3 třetiny, ale tentokrát to bylo markantní. Ze strany Lenochodů probíhal urputný boj a obrana a snaha udržet vítězné skóre. A na druhou stranu Paladins měli dost sil, tak útočili, jak individuálně, tak kombinačně a Lenochody jednoznačně přehrávali. Lenochodi byli rádi, že třetí třetina skončila. Třetí třetinu vyhráli Paladins 2 : 1. Na střely to bylo 9 : 8 pro Pladins.

Třetí vzájemný zápas skončil vítězstvím Lenochodů. Letošní bilance vzájemných zápasů je naprosto rovnocenná. Každý tým jednou vyhrál a jednou jsme remizovali. Úžasný start do nové Ligové soutěže. Uvidíme, jak budou pokračovat vzájemné zápasy v dalším ročníku LHL 23/24.

Zdeněk

Záznam: https://lenochodiliga.cz/2023/02/23/zaznam-profinit-paladins-vs-hc-lenochodi-17-2-2023

Statistiky: Profinit Paladins vs HC Lenochodi – Lenochodí Liga 2022/23 (lenochodiliga.cz)

Galerie

Pozdrav na úvod
Buly po první brance