9. zápas LHL ligy

Šlágr prvního kola byl zápas Beavers a Paladins o průběžné první místo v tabulce! Tentokrát na Hvězdě!

Jasnými favority byli Bobři. Paladini se v sobotu chtěli pokusit s Bobry bodově srovnat, ale skóre (rozdíl vstřelených a inkasovaných branek) bylo prakticky nesrovnatelné (+16 Beavers, -7 Paladins). Paladini si tedy v šatně řekli, že mohou jenom překvapit. Odhodlání ale bylo – zhodnoťte sami – pár Paladinů si dalo bojové „pomazání“! V šatně je ještě před zápasem dorazil pozdravit a zapřát hodně štěstí Andy Formanek, vedoucí Beavers, a mohlo se začít!

První tři minuty zápasu byli překvapení právě Paladini… Soustředili se sice na dobrou poziční hru, ale to jim vůbec nepomohlo s tím, že Beavers byli po buly i u mantinelu jednoduše důraznější.

Prvý gól „měl“ padnout již ve 2. minutě, když Sami Virtanen (88, Beavers) byl sám před gólmanem Luckym (31, Paladins), ale Lucky zázračně gólu zabránil – video odkaz situace.

Ze spomínaného důruzu ale padly 2 rychlé góly, v průběhu minuty. Obranu prostřelil Ladislav Logaj (33, Beavers) a z úniku zakončil Patrick Kielty (22, Beavers) – video odkaz.

Druhý gól zápasu střílí Patrick Kielty (22, Beavers)

Kdo v té chvíli nad Paladiny zlomil hůl, byl ale na omylu. Paladini se postarali o srovnání! Jejich první útok Zákutný, Rezek, Rous měl nejvíc zkušeností, a David Rous (91, Paladins) to ukázal u krásného zakončení z první! Nahrával mu se skvělým přehledem obránce Ondra Sihelský (24, Paladins) v útočném výjezdu – video odkaz. Paladins pak vsázeli na to, že mají v týmu obránce s hokejovou minulostí, kteří prostě vypálit umí. Střela Adama Řepku (28, Paladins) přišla tak nečekaně z úhlu do vinklu, že jí nečekal ani Jonah Hudson, ani kamera, protože v tom úhlu se střelec vyhnul i záběru 🙂 – video odkaz. První třetina, 2:2.

Bylo by to hezké, kdyby to tak pokračovalo, říkali si Paladini. Většinu druhé třetiny se ještě Paladini Bobrů drželi kondičně, někdy i hezky zakombinovali nebo měli dobré individuální průniky. Vskutku hezké bylo, jak se na střídačce vzájemně podporovali a gólmana Lukyho chválili boucháním (video odkaz jednoho z mnohých zákroků a pochvala zní ze střídačky). Ale nakonec to bylo přece jenom o zkušenostech týmu, ne jednotlivců. Beavers ukázali, že se na ledu „najdou“, důraz v individuálních soubojích u manťáku, kdy vyhráli určitě většinu. Druhá třetina skončila 5:2. Z gólů vybíráme ten, kdy Luky nejdřív zasáhl, ale potom si obtočil bránu Virtanen a „naservíroval“ Jasonovi Bitterovi (81, Beavers) (video odkaz).

Buly, útok Maťa Marka (22, Paladins) proti útoku Kamila Schwarza (29, Beavers).

Třetí třetina měla pasáže, kdy Paladini i sevřeli Beavers v obranném pásmu! Ale několikrát to bylo přesně naopak a Beavers dominovali. Celkově se dá říct, že Paladinům docházeli fyzické nebo mentální síly, spoléhali se na své nejzkušenější hráče (únik Adama Řepky – zazvonila tyč – video odkaz). Ale Beavers přidali dva góly po nátlaku na bránu (2 góly Alan Crosby, 9, Beavers – video odkaz). Výsledné skóre 7:2. Jonah Hudson znovu skvělá úspěšnost 93.1%, na druhé straně Lukáš Stloukal skvělých 32 zákroků (82.1%).

Nebylo to ale jenom o výhře Beavers a o statistikách! Zápas byl taky o fair-play, bez jediného vyloučení (jediný zákrok, který „zaváněl“ vyloučením, byl tenhle na Franka Nosek-a, 7, Beavers – video odkaz). Taky o tom, že si to vítězi i poražení moc užili, hráli s respektem, a po zápase si Beavers i Paladins sedli do hospody „Kanada“ nad HC Hvězda. Andy Formanek objednal ke stolu Paladinům jednu pepperoni pizza! Děkujeme za supr zápas a rádi si někdy domluvíme na Hvězdě přátelák!

Laci

Statistiky: https://lenochodiliga.cz/event/the-bohemian-beavers-vs-profinit-paladins

Záznam: https://lenochodiliga.cz/2022/11/13/zaznam-bohemian-beavers-vs-profinit-paladins-12-11-2022

Galerie

The Bohemian Beavers, foto po zápase.
Profinit Paladins, foto po zápase.