8. zápas LHL ligy

Dne 4.11.2022 pokračovala LHL dalším zápasem. Tentokrát proti sobě nastoupili domácí HC Lenochodi proti hostujícímu týmu HC Hvězdní Rybáři. Byl to jejich úplně první vzájemný duel v historii, nejenom v LHL.

Pro Lenochody byl tento zápas ještě v jedné věci prvním v řadě. Nastoupili totiž v úplně fungl nových dresech a byla to jejich premiéra v nových barvách.

Hned po prvním buly se rozjelo velmi rychlé utkání. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Lenochodí první řada makala jako stroj a šla si za gólem, který po několik minutách dala. Vstřelil ho Olda Chramosta, pro kterého to byl premiérový gól v Lenochodím týmu a byla na něm vidět obrovská radost! I ostatní řady Lenochodů hrnuly jeden útok za druhým na Rybáře, ale v bráně čaroval Eda Moravec, který chytal jednu gólovou šanci za druhou. Rybáři se také činili, ale Vlasta Kučera byl vždy na svém místě a pomáhala mu velmi dobře hrající obrana. První třetinu Lenochodi vyhráli 1:0.

Druhá třetina byla herně stejná. Rychlý, pěkný hokej předváděly oba týmy. A naprosto neprůstřelný Eda, který útočníky Lenochodů doháněl k šílenství a touze lámat hokejky. V této části hry se naopak více ze hry dařilo těžit Rybářům a daly ke konci třetiny za sebou rychlé tři góly. A tak druhou třetinu Lenochodi prohráli 0:3.

Třetí třetina vůbec neubrala na rychlosti. Oba týmy hrály na doraz. Zase to byl krásný, rychlý a kombinační hokej. Lenochodi dělali vše možné i nemožné, aby vstřelili další góly. Pak jim pomohla přesilovka a překonali famózně chytajícího Edu a stav byl 2:3. Tím, jak Lenochodi útočili, se otevřel prostor dozadu a Rybáři měli několik velkých šancí, ale Lenochody podržel svými zákroky Vlasta. A ve finále 50 vteřin před koncem Lenochodi dali vyrovnávací gól, po několika minutovém obrovském tlaku. Pak ještě 5 vteřin před koncem ještě jedna šance pro Lenochody, ale to již Eda nepustil.

Velmi hezký, rychlý a napínavý zápas skočil remízou 3:3. Jen pro ilustraci Lenochodi měli 33 střel na Edu, Rybáři měli 15 střel na Vlastu. Z toho je vidět velký tlak Lenochodů na Rybáře. Ti mohou zaslouženě Edovi děkovat za to, že zápas skončil remízou.

Jelikož jsem byl účasten zápasu na hřišti, tak o to více za něj děkuji, neb jsem si ho strašně užil. A vám všem děkuji! A díky ohlasům, které jsem z obou týmů dostal, je jasné, že jste si ho užili také! A to je úplně super! O tom je LHL! Jsem za to moc rád. Těším se na další takové zápasy!

Zdeněk

Statistiky: https://lenochodiliga.cz/event/hc-lenochodi-vs-hvezdni-rybari

Záznam: https://lenochodiliga.cz/2022/11/08/zaznam-hc-lenochodi-vs-hvezdni-rybari-4-11-2022

Galerie

Buly po ofsajdu, za HC Lenochodi č. 14 Martin Líbal a na buly č. 9 Jiří Mašek.
Porada a rozbruslení před zápasem.

HC Lenochodi v nových sivých dresech, foto po zápase.